Murning Stockholm

Våra tjänster

Murning Stockholm

Våra tjänster

Skicka intresseanmälan, vi kontaktar dig!

Vi gör det enkelt för dig, skicka en intresseanmälan så tar vi kontakt med er och skapar en unik lösning för just er. Du binder dig inte till något genom att skicka en intresseanmälan.

Tegel används ofta i konstruktionen, så att lägga det på rätt sätt och känna till funktionerna i beredningen av murbruk för murning är användbart för alla mästare att veta, särskilt om du vill göra allt arbete själv. Det finns flera typer av murverk, som kännetecknas av syftet med murverket, typen av struktur och andra faktorer.

Skicka intresseanmälan, vi kontaktar dig!

Vi gör det enkelt för dig, skicka en intresseanmälan så tar vi kontakt med er och skapar en unik lösning för just er. Du binder dig inte till något genom att skicka en intresseanmälan.

Tegelstyper av olika typer används beroende på konstruktionstyp, byggnadens driftsförhållanden samt tekniska beräkningar. Så murarna på väggarna kan användas med betongblock eller naturliga block (stenar) med keramik eller silikat tegel.
För konstruktion av källargolv, fundament och källare används ofta sten eller naturliga block. Höga byggnader av sådant material är som regel inte uppförda. Dessutom kan naturliga block också användas för att upprätta stöd i byggnader där ytterväggarna kommer att fodras. Naturliga material är också vanliga för att dekorera byggnadsfasader såväl som inre rum. Materialet som används för att dekorera interiören förbehandlas därefter.
Om byggnader utsätts för frekventa atmosfäriska påverkningar används ofta murverk från betongblock. Till exempel byggs de underjordiska delarna av byggnader eller specialbyggda strukturer på ytan av detta material.
Tegel anses vara det mest praktiska materialet. Varje del av strukturen, inklusive väggar, skiljeväggar, skorstenar och bågar kan ställas upp från keramiska tegelstenar. Tegelverk är tillverkade av tegel av olika typer. Röd tegel anses som standard, liksom silikat och vit. Dessa tegelstenar har standardstorlekar. Silikat tegel rekommenderas för byggande av byggnader med avtagbar luftfuktighet, och ihåligt silikat tegel är nödvändigt för konstruktion av uppvärmda rum.
Dessutom kan tegelstenar ha icke-standardstorlekar och är också tillverkade av olika material. Till exempel har en keramisk sten dimensioner 250x120x138 millimeter, vilket är något mindre än standardstorlekar. Dessutom kan tegelsten vara dubbel eller enkel, ihålig eller i form av skiljeväggar och hela väggblock. Med hjälp av sådana block kommer naturligtvis murprocessen att gå snabbare. Men samtidigt kan de inte användas i någon konstruktion, därför rekommenderas det att konsultera specialister i detta avseende.
Dessutom kännetecknas tegelstenverk beroende på vilken lösning som används – kalk- eller cementmurbruk. Cementmortel används vid byggandet av stiftelsen. Det är bättre att inte använda kalkmurbruk för dessa ändamål, eftersom för korrekt och snabbtorkning, liksom för att få en stark och pålitlig vidhäftning, behöver kalkmorteln ett konstant luftflöde.
Väggar kan läggas med valfri mortel, och huvudförutsättningen är att fyllningen av mellanrummet mellan tegelstenar eller materialblock fylls med lösningen. Sömbredden i detta fall bör inte vara mer än en centimeter. Det är också viktigt att göra en jämn läggning, för vilken det är nödvändigt att upprätta en jämn grund.
Det är viktigt att korrekt beräkna tjockleken på tegelverket, för vilket det är nödvändigt att förstå hur murverk utförs i halvsten, murverk i en tegel, och även vilket namn på kanterna på tegel. Ansikterna på en tegel kallas på följande sätt: en skedyta (för en standard tegel är 25 centimeter), en rumpa (12 centimeter för en standard storlek tegel) och en säng.
Tjockleken på tegelverkets vertikala söm bör vara i genomsnitt en centimeter, men i vissa fall kan storleken på tjockleken ändras inom intervallet 8 till 15 millimeter. Den horisontella sömmen av tegelverk har en genomsnittlig tjocklek på tolv millimeter, men inte mindre än 1 och inte mer än 1,5 centimeter.
För att bestämma murverkets tjocklek används ”tegelsten”, det vill säga tegelverket kan vara tegel, två tegelstenar, halvstensten, etc. Halvtegelstenen har en tjocklek på 12 centimeter (det vill säga det är lika med rumpens kant) 25 centimeter i tegel, dvs det är lika med längden på skedens fasett på tegel. Med användning av murverk av en och en halv tegel beräknas dess tjocklek som summan av längden på rump- och skedytorna, liksom tjockleken på den vertikala sömmen: tjockleken på tegelmuren i en och en halv tegel är 120 + 250 + 10 = 380 mm. Tjockleken på murverket i två tegelstenar är 510 millimeter, d.v.s. två skedlängder plus sömens tjocklek (250 + 25 = + 10 = 510).
Den enklaste typen av tegelverk är tegelverket i en tegelvägg. I det här fallet finns det inget behov av att ständigt använda en lodlinje och övervaka murverkets jämnhet, liksom att lägga ut och beräkna murhörnen under en lång tid. För att lägga partitionen är det nödvändigt att inte bara använda tegel och murbruk, utan också förstärkning eller speciella monteringsplattor. De kommer att behövas för att ansluta partitionen med konstruktionens lagerytor.
Det första steget är att markera partitionens gränser på golvet och på väggarna. Markeringen ska vara jämn, för vilken det rekommenderas att använda alkoholnivån och träklossarna. Alkoholnivån hjälper till att rita exakt vertikala gränser för partitionen och stängerna – horisontella. Efter noggrann markering är det nödvändigt att lägga ut den första raden med tegel och sedan de efterföljande raderna. Raderna med tegel läggs bättre på en sladd som är fixerad lite högre än raden som ska staplas nästa. I ändarna av sladden rekommenderar experter att fixa en spik i taget och fixa sedan naglarna med tegel. Sladden ska inte sjunka och ska alltid vara väl spänd.
När du lägger ut rader är det nödvändigt att hålla sig till markeringarna i vertikal riktning och sladden – i horisontellt läge. Dörröppningens bredd i tegelverket kontrolleras med ett måttband, vilket gör det så att dörrkarmen passar bra in i den. Det är också viktigt att kontrollera vertikaliteten hos varje fasett på öppningen, för vilken du kan applicera alkoholnivån.
Under konstruktionen av partitionen måste den vara ansluten till alla väggar, vinkelrätt mot den. Detta kan göras med gängade beslag, som i varje fjärde eller femte rad drivs in i väggen. Sedan försvinner det under lösningen av septum. I stället för sådana beslag, som tidigare nämnts, kan speciella monteringsplattor användas.
Ett viktigt steg i murprocessen, liksom en nödvändig komponent för att uppnå ett högkvalitativt resultat, är korrekt beredning av murmørteln.
Som du vet rekommenderas det att kontrollera murverkets vertikalitet under hela processen. Det är också viktigt att göra raderna strikt horisontella och bibehålla den nödvändiga tjockleken på sömmen mellan tegelstenarna – cirka 12 mm. Detta kräver ständig uppmärksamhet av arbetaren, och för att inte ständigt behöva kontrollera murbrukens viskositet är det nödvändigt att förbereda murbruk för tegelverket korrekt.
Lösningen bör bestå av dessa tre komponenter: vätska (vatten), aggregat (sand) och en sammandragande komponent, som kan vara lera eller cement. Från andelarna av fyllmedlet och bindemedelskomponenten är lösningarna uppdelade i normalt och oljigt. Också tidigare var cementeringskomponenten i murmørteln inte bara cement utan också kalk eller lera. Ofta kombinerades dessa material i olika förhållanden, men nyligen har de använt cement, som därefter föds upp med sand. Det antas att lösningen på detta sätt är mer hållbar och motståndskraftig mot atmosfäriska påverkningar.
För att förbereda lösningen på rätt sätt är det nödvändigt att sila sanden, bestämma komponenternas proportioner och blanda dem korrekt och mycket väl. Om det inte finns någon möjlighet eller önskan att självständigt förbereda en lösning, kan du köpa färdiga blandningar i speciella byggbutiker. I det här fallet räcker det att späda blandningen och vattnet i de erforderliga proportionerna, samt blanda lösningen väl.
Under drift kan murbruk mellan sömmarna på tegelverket försämras, smula eller spricka. Inte bara utseendet på murverket härifrån försämras, utan också dess styrka, därför bör sådana defekter elimineras. Reparation av murverk består i att fylla fogarna med en ny murbruk. För att reparera tegelverket behöver du sådana verktyg: en sprutpistol och en behållare för beredning av en murbruk, en dammsugare och en pickaxe, en metallborste och ett snitt, ett broderi och en mejsel, en hink och en murslev, handskar och en handduk, en andningsskydd och en plywoodpall, skyddsglasögon och material för att förbereda murbruk (cement) sand, kalk).
Reparation av väggen börjar med att ta bort den gamla murmurbruk på platsen där sprickan hittades. Det är bekvämt att göra detta med en pickax. Fogar måste borsta för att ta bort fragment av lösningen. Samtidigt måste åtgärderna vara noga med att förhindra skador på tegelstenen. Därefter i lösningen är det nödvändigt att göra ett litet spår och rengöra sömmarna med en dammsugare från skräp och damm. En spray krävs för att väta de resulterande spåren med vatten. Detta görs för att utesluta snabb absorption av fukt från lösningen till en torr vägg.
Förbered sedan en ny lösning i en behållare för blandning av ingredienserna i lösningen – cement, sand, kalk. Efter att ha erhållit en homogen torr blandning är det nödvändigt att tillsätta vatten till den och blanda allt väl tills en homogen lösning erhålls.
Efter detta kan du börja fylla spåren med en ny lösning. För att göra detta, ta en pall med plywood och lägg en del av lösningen på den. Därefter måste pallen lutas mot väggen, placera den så att pallens yta är i linje med sömens nedre gräns. Därefter, med fogen, måste lösningen flyttas längs sömmarna och gradvis fylla det fria utrymmet med det.
Således är det nödvändigt att fylla i alla lederna med en ny murbruk och ta bort överskottsmurbruk från ytan på en tegelvägg med hjälp av beslag, dvs murslev, som har platta sidoytor. Det är också viktigt att när du har fyllt lederna med en ny lösning och tagit bort överskottet, fukta lederna i en vecka.
Murverk är ett vanligt sätt att bygga väggar, partitioner och andra konstruktionselement. Med den korrekta definitionen av vilken typ av murverk som krävs för specifika syften och villkor, såväl som den skickliga beredningen av lösningen, är hela murprocessen lätt att utföra oberoende.

© SWEDS Entreprenad AB

Vi jobbar i Huddinge, Haninge, Enskede, Ekerö, Kungsholmen, Danderyd, Lidingö, Märsta, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Bromma, Botkyrka, Solna, Östermalm, Södermalm, Södertälje, Årsta, Tyresö, Åkersberga, Värmdö, Vasastan, Vallentuna, Täby

076-4126212

info@swedstandard.se

Rapsodivägen 177,
142 41 Skogås

© SWEDS Entreprenad AB