Attefallshuset "Heidi"

25 kvm

Attefallshuset ”Heidi” är ett ljust och rymligt bygglovsfritt hus på 25 kvadratmeter med yttermåttet 7,15 x 3,50 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall med gott om förvaring. Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring.

Huset har en totalhöjd på 4 meter enligt reglerna för Attefallshus. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum. Taket har en lutning på 35 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer där uppe.
Attefallshuset ”Heidi” har en klassisk stil med detaljer som gör att huset passar bra som komplementhus till ett klassiskt hus eller ett New england hus.
När man kommer in i hallen finns det plats med två garderober (120 cm bred). I badrummet som är tillgänglighetsanpassad finns det plats med tvättmaskin, duch, toalett, handfat och förvaring. I huvudrummet finns plats med ett litet men fullutrustad kök. Här finns planerat för garderober. Om man önskar sova på nedre plan föreslår jag en bäddsoffa.
Frontespisen på huset gör att huvudrummet upplevs mer rymligt och ljust trots att huset har ett vanlig sadeltak. Nedan visas inredningsbilder från huset. Den totala nockhöjden i huvudrummet är 3,4 m.
Attefallshuset Heidi är tillgänglighetsanpassad och det kan användas som komplementbostad. Ett litet men fullutrustad kök finns, badrum med dusch och tvättmaskin, förvaring i både hall och huvudrum samt ett sovloft.
Framsidan av huset har en enkeldörr som entrédörr och två dubbeldörrar med fast fönsterparti på vardera sida i huvudrummet. Om man önskar vikdörrar är det fullt möjligt att ersätta dörr/fönsterpartiet med detta.