Golvvärme Stockholm

Våra tjänster

Golvvärme Stockholm

Våra tjänster

Skicka intresseanmälan, vi kontaktar dig!

Vi gör det enkelt för dig, skicka en intresseanmälan så tar vi kontakt med er och skapar en unik lösning för just er. Du binder dig inte till något genom att skicka en intresseanmälan.

Ägare av privata hem möter ofta problemet med golvisolering. Detta beror på att de flesta golvtak är tillverkade av betong, vilket har en mycket hög värmeledningsförmåga och följaktligen gör golven till kallt kallt i hela huset. Ett dåligt isolerat betonggolv leder till betydande förluster av termisk energi, vilket följaktligen påverkar bildandet av ett obekvämt mikroklimat i rummet och ytterligare ekonomiska kostnader för uppvärmning av hela bostadsområdet.

Skicka intresseanmälan, vi kontaktar dig!

Vi gör det enkelt för dig, skicka en intresseanmälan så tar vi kontakt med er och skapar en unik lösning för just er. Du binder dig inte till något genom att skicka en intresseanmälan.

Det är mycket viktigt att korrekt bestämma tekniken för att utföra arbete med golvisolering och välja det mest lämpliga materialet för detta, vilket motsvarar alla byggnadens funktioner, nödvändiga driftsegenskaper och de förväntade ekonomiska kapaciteterna.
Idag finns det en enorm lista över tekniker för golvisolering, som fylls på varje dag med fler och fler alternativ som har högre tekniska indikatorer. Men som praxis visar är de mest använda följande metoderna för isolering.
installation av det ”varma golvet” -systemet. Kärnan i denna metod är att använda det inbyggda vattnet eller det elektriska värmesystemet, som är monterat i stadiet för att fylla golvet och värmer upp inte bara golvbeläggningen, utan också luften i rummet i riktning från botten och upp.
användning av upphöjd golv. Denna metod innebär inget annat än konstruktionen av ett system med lagergolv, mellan vilket isoleringsmaterial kommer att vara beläget;
applicera isolering på en betongfäste med hjälp av en avdragare. Denna metod består i att applicera en värmeisolator på en förbehandlad betongyta, över vilken en avsmalning hälls.
Var och en av ovanstående metoder har sina egna egenskaper, som bör beaktas innan man köper alla nödvändiga material och verktyg för isoleringsarbete. Vid användning av en avdragare måste det isolerande materialet ha en hög hållfasthet, eftersom alla laster kommer att ha en direkt effekt på isoleringen. För sådant arbete är korkskivor, polyuretanskum och isolon lämpliga.
Vid konstruktion av ett upphöjd golv kan värmeisolerande material användas nästan vilket som helst, eftersom alla laster kommer att bäras av stockarna. Men det finns en viktig nyans, som också är en nackdel med en sådan design. Om rummets höjd är liten, är detta alternativ för golvisolering inte acceptabelt, eftersom det fångar cirka 50 cm ledigt utrymme i höjden.
Dessutom är det obligatoriska förfarandet för denna teknik läggning av ånga och vattentätskikt. Den positiva sidan med att använda ett upphöjd golv är frånvaron av behovet att demontera gamla efterbehandlingsmaterial. För lagkonstruktion är material som mineralull, expanderad lera, perlit, polystyren och andra lämpliga.
Det ”varma golvet” -systemet är det dyraste alternativet, men samtidigt kan en sådan teknik mycket väl klara hela uppvärmningen av hela bostaden. Det är därför denna isoleringsmetod bör betraktas som ett alternativ och inte jämförbar med de två föregående.

© SWEDS Entreprenad AB

Vi jobbar i Huddinge, Haninge, Enskede, Ekerö, Kungsholmen, Danderyd, Lidingö, Märsta, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Bromma, Botkyrka, Solna, Östermalm, Södermalm, Södertälje, Årsta, Tyresö, Åkersberga, Värmdö, Vasastan, Vallentuna, Täby

076-4126212

info@swedstandard.se

Rapsodivägen 177,
142 41 Skogås

© SWEDS Entreprenad AB